Over ons

Dat Karin Ruijter een eigen bedrijf zou gaan beginnen was een uitgemaakte zaak. Van jongs af aan werkte ze mee in de winkel van haar ouders die ooit door haar opa was gestart aan het eind van de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Ook hier bestond het assortiment al uit sieraden, tassen, sjaals, klein lederwaren en handschoenen. Deze winkel werd later voortgezet op hetzelfde adres door Karin’s broer Jaap. En de firma Ruijter werd in de loop der jaren een begrip in het Statenkwartier en ver daar buiten!

In 1979 kwam er een locatie vrij aan het “begin van de Fred”. Een stoffenzaak sloot haar deuren en de eigenaar van het pand werkte mee om daar Petit Paris te beginnen. Aangezien er al een café in Den Haag was met de naam Petit Paris werd er op verzoek van de Kamer van Koophandel “Bijoux” aan de bedrijfsnaam toegevoegd. Bijoux Petit Paris opende op 1 september 1979 haar deuren. Disco en paars waren toen de mode!

Samen met haar toenmalige compagnon Linda werd hard geleerd om zowel  vak- als middenstandsdiploma te halen (dat waren toen nog vereisten). Samen waren ze op dat moment de jongste ondernemers op de Frederik Hendriklaan.  Linda is later “overgestapt” naar de firma Ruijter.

2 jonge vrouwen (20 en 21 jaar jong), “als dat maar goed gaat” werd regelmatig gehoord. Nu, ruim 40 jaar later, heeft Petit Paris haar bestaansrecht bewezen.

Met 3 vaste medewerksters, die allen ruime ervaring hebben bij Petit Paris en er al jaren werken,  worden de klanten geadviseerd bij de aankoop van tassen, sieraden, sjaals, klein lederwaren en handschoenen. Collecties die waar mogelijk op elkaar worden afgestemd  en iedere 3 à 4 weken worden aangevuld door het bezoeken van beurzen en verkooptentoonstellingen. Vooral voor de handschoenen komen de klanten uit heel Den Haag (en ver daarbuiten !). Zowel in de winter als de zomer vindt u een zeer uitgebreide collectie handschoenen die door eigen import tegen concurrerende prijzen worden aangeboden.

Karin is op 10 februari 2017 overleden, het bedrijf wordt door de familie en haar personeelsleden in haar geest voortgezet. Dat betekent gericht advies bij iedere aankoop en een prima service.

Met vriendelijk groet,